Lursoft news

Par uzvaru konkursā „Ideju Kauss 2011” sacentīsies  187 inovatīvas biznesa idejas

2011. gada 6. septembris

Līdz 2011.gada 1.septembrim norisinājās inovatīvo biznesa ideju konkursa “Ideju Kauss 2011” iesniegto ideju vērtēšana, kuras laikā eksperti novērtēja teju 500 inovatīvas biznesa idejas. Šodien vērtēšana ir noslēgusies un eksperti par perspektīvām un konkursa mērķim atbilstošām atzinuši 187 idejas, kas iekļuvušas konkursa otrajā kārtā un tiks attīstītas jau konkrētos biznesa plānos.

13. septembrī notiks „Ideju Kausa 2011” otrās kārtas oficiālā atklāšana, kurā pulcēsies tie ideju autori, kuru idejas eksperti atzinuši par perspektīvām. Turpmākā mēneša laikā ideju autori apmeklēs apmācības par biznesa plānu izstrādi, mārketingu, finanšu un risku vadību, konsultēsies ar ekspertiem un noslēgumā sagatavos jau konkrētus biznesa plānus savām idejām.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols norāda, ka galvenais katra dalībnieka ieguvums būs iesniegtās idejas novērtējums un ieteikumi tās tālākai attīstībai no konkursa profesionāliem ekspertiem „Esmu gandarīts par dalībnieku interesi, iesniegtajām jaunajām un kreatīvajām idejām. Īpašs prieks ir tieši par iesniegtajām tehnoloģiskajiem risinājumiem un idejām, kam ir ne tikai augstāka pievienotā vērtība, bet tās arī veicina sadarbību starp divām vai vairākām nozarēm.„

Konkursa finālā nonāks 15 labākās biznesa idejas, kuru autori cīnīsies par galveno balvu – 5000 LVL un citām vērtīgām balvām, tai skaitā arī SEB bankas simpātiju balvu Apple revolucionārais iPad. Jebkurš Latvijas iedzīvotājs no š. g. 28.jūnija līdz 15.augustam tika aicināts iesniegt konkursam „Ideju Kauss 2011” savu inovatīvo biznesa ideju. Šogad konkursam tika iesniegtas teju 500 idejas no visas Latvijas visdažādākajās nozarēs – sākot ar rokdarbiem un dārzkopību un beidzot ar tehnoloģiskām ierīcēm, kā realizēšanai nepieciešamas specifiskas zināšanas.

Visas iesniegtās biznesa idejas vērtēja pieredzējuši un profesionāli eksperti – pārstāvji no biznesa inkubatoriem, Biznesa augstskolas Turībā pasniedzēji un eksperti, pārstāvji no profesionāliem konsultāciju uzņēmumiem un organizācijām, projekta partneru pārstāvji. „Ideju Kauss” ir Latvijas Investīciju attīstības aģentūras realizēts inovatīvu biznesa ideju konkurss, kas Latvijā norisinās jau piekto gadu. „Ideju Kausa 2011” stratēģiskais un rīkotājpartneris šogad ir Biznesa augstskola Turība, stratēģiskais partneris – SEB Banka.

Papildu informācija:

Ideju kauss 2011: www.idejukauss.lv

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*